Terhi Väisänen siirtyy toukokuusta alkaen perheterapeutin tehtäviin uudessa unelmatyöpaikassaan Sateenkaariperheissä nyt kun Katajan Sateenkaariparit -hanke päättyy ja sen pohjalta rakennettavalle uudelle toiminnalle on saatu rahoitus. Terhi on kehittänyt Katajassa myös Perheen parhaaksi -toimintamallia. Tiimimme kokoonpano siis muuttuu - olemme tottuneet hyvään ja siksi etsimme nyt huipputyyppiä Terhin tehtävän jatkajaksi.

Tuletko Sinä töihin Katajaan?

Parisuhdekeskus Kataja tekee tiivistä yhteistyötä 15 eri potilasjärjestön kanssa Perheen parhaaksi -toiminnassa. Etsimme nyt asiantuntijaa pitkäaikaissairaiden-, vammaisten- ja erityislasten vanhempien parisuhdetta vahvistavaan työhön.

Sinulla on mahdollisuus kehittää edelleen Perheen parhaaksi -toimintamallia yhdessä potilasjärjestöjen kanssa ja pääset vaikuttamaan työlläsi erityislasten perheiden hyvinvointiin. Katajan tiimiä täydentäisi mielestämme nyt parhaiten ammattitaitoinen, joustava, tiimihenkinen ja kokenut asiantuntija.

Nämä ainekset ovat edellytyksiä tehtävän hoitamiselle:

 • Sosiaali- ja terveydenhuollon koulutus ja työkokemusta
 • Työkokemusta parisuhteen ja parien kysymyksistä
 • Järjestötoiminnan ja perhetyön tuntemusta
 • Itsenäinen työote ja kyky hyvään yhteistyöhön potilasjärjestöjen kanssa

Lisäksi arvostamme erityisesti:

 • Kouluttajan taitoja, terapeutin pätevyyttä
 • Erinomaiset viestintä- ja vuorovaikutustaidot (tekstin ja materiaalin tuottaminen, Perheenparhaaksi -verkkosivujen päivittäminen)

Tehtävässä noudatetaan Hyvinvointialan järjestöjen työehtosopimusta ja tehtävän palkkaus kuuluu vaativuusryhmään 5. (+ lisät). Tehtävässä noudatetaan 4 kuukauden koeaikaa. Tehtävä on osa Stea (RAY):n rahoituksella toteutettavaa Perheen parhaaksi- toimintaamme.

Lähetä hakemuksesi 5.5.2017 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Kataja Parisuhdekeskus ry Lapinlahdenkatu 3 A 00180 Helsinki.

Lisätietoja tehtävästä antavat vain puhelimitse:
Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtaja Liisa Välilä puh. 045 328 8704 ma 24.4. klo 10-12 ja ti 2.5. klo 12-14 sekä tehtävän nykyinen haltija Terhi Väisänen puh. 050 5695 304 ma 24.4. klo 13-15.

Parisuhdekeskus Kataja on valittu mukaan juhlavuoden Järjestö100 -kampanjaan nuoriso-, sosiaali- ja terveysalan sekä kehitysyhteistyön järjestöjen joukosta, kun kattojärjestöt SOSTE,Allianssi ja Kepa luotasivat yhdessä esille 100 saavutusta järjestömaailmasta.

Järjestö100 -kampanjassa esitellään mukaan valittujen järjestöjen saavutuksista sadan viime vuoden ajalta laaditut 100 tarinaa, jotka on luettavissa kampanjasivuilla vähitellen toukokuun loppuun mennessä. Kampanjassa nostetaan esille Katajan ennaltaehkäisevän parisuhdetyön koordinointi ja alueellinen verkostointi - ja tarinaa varten on haastateltu Katajan vertaisohjaaja Titta Huotaria sekä toiminnanjohtaja Liisa Välilää.

Järjestö100 -kampanjaan sisältyy valokuvaaja Meeri Koutaniemen näyttely, joka kiertää juhlavuoden tapahtumissa eri puolilla Suomea. Koutaniemi kuvasi Parisuhdekeskus Katajan perustajajäsenet, parisuhdetyön pioneerit Liisa ja Pentti Tuovisen. Koutaniemen valokuvanäyttely on mukana mm. näissä tapahtumissa: 

NUORI2017, 27.–29.3. Tampere
Maailma kylässä -festivaali, 27.–28.5. Helsinki
SuomiAreena, 10.–14.7. Pori
SOSTEtalk!, 3.–4.10. Oulu


#Järjestö100 #parempimaailma #onsaatuaikaan #muutoksentekijät #Suomi100

 

KOKOUSKUTSU Kataja Parisuhdekeskuksen vuosikokoukseen keskiviikkona 26.4.2017

Katajan toimitilat, Lapinlahdenkatu 3 A, 3. krs, Kamppi

Kahvitarjoilu klo 17.30

Kokous alkaa klo 18.00

Kokouksen jälkeen on tarjolla pientä suolaista.
 
Paikka: Kataja ry:n toimitilat Lapinlahdenkatu 3 A, 3. krs, Helsinki
 
Ilmoitathan tulostasi viimeistään 24.4. ILMOITTAUTUMISLINKKI
 
Kokouksessa käsiteltävät asiat:

1.    Kokouksen avaaminen
2.    Kokouksen järjestäytyminen
3.    Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
4.    Esityslistan hyväksyminen
5.    Tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen
6.    Tilintarkastajien lausunto
7.    Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille tilivelvollisille
8.    Muut asiat

 

Parisuhdekeskus Katajan Perheen parhaaksi -toiminnassa keskitytään tukemaan erityislasten vanhempia tarjoamalla heille tukea parisuhteen asioissa.

 

Tarjolla on tapahtumia sekä palvelupuhelin, jossa erityislasten vanhempien parisuhdekysymyksiin perehtynyt asiantuntija Parisuhdekeskus Katajasta on tavattavissa maanantaisin kello 14:00-17:00 numerossa 050 337 9053.

Lue lisää ja tutustu kevätkauden tapahtumiin:

Erityislasten vanhempien hyvinvointi -luento 8.4.2017 Helsinki

Parisuhde voimavaraksi -iltapäivä 22.4.2017 Tampere

EmmaElias STEA jarjestot color FI rgb 33

Tänään parisuhde- ja perhetyön ammattilaiset kokoontuvat Ammatillisia kohtaamisia sateenkaaren sävyissä -seminaariin Helsingissä ja toivotamme kaikki lampimästi tervetulleiksi Sateenkaareviin bileisiin juhlistamaan erinomaisesti onnistunutta Sateenkaariparit -hanketta sekä Tasa-arvoista avioliittolakia.

Seksuaalisuus, sukupuolinen identiteetti, parisuhde ja perhe ovat yksilön hyvinvointiin keskeisesti vaikuttavia tekijöitä. Hyvinvoivat perheet ja tyytyväiset parit rakentavat parempaa yhteiskuntaa. Yhdenvertaisuuden periaatteet ja tasa-arvoinen avioliittolaki velvoittavat yhteiskuntaa sekä sosiaalialan järjestöjä tarjoamaan tasa-arvoisia palveluja kaikille.

Ennaltaehkäisevää parisuhdetyötä ja erilaisia parisuhdetta tukevia tapahtumia on toteutettu Suomessa jo 40:n vuoden ajan - mutta sateenkaariparien hyvinvointi on noussut parisuhdetyön piirissä esille vasta 2010-luvulla. Parisuhdekeskus Kataja on tehnyt sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen parisuhteisiin liittyvien erityiskysymysten huomioinnissa pioneerityötä. Kevällä 2017 päättyvän Sateenkaariparit -hankkeen (RAY 2014-2016) myötä on vahvistunut käsitys siitä, että sateenkaariparit tarvitsevat myös omia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja palveluita hakeutuakseen vahvistavien parisuhdepalvelujen pariin.  

Sateenkaariparit -hankkeessa on rohkaistu sateenkaaripareja mukaan vertaistoimintaan ja tarjottu mahdollisuuksia osallistua parisuhdetoimintaan. Osallistujien palaute kertoo siitä, että toimintaan on oltu erittäin tyytyväisiä. Sateenkaaripareille suunnatulle vertaistoiminnalle on erityinen tarve, joka on edellyttänyt Sateenkaariparit -hankkeessa myös aktiivista panostusta asenne- ja toimintatapamuutoksiin tähtäävään vaikuttamistyöhön parisuhdetyön ammattilaisten parissa.

Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtaja Liisa Välilä: “Sateenkaariparit uskaltavat tulla myös parisuhteensa kysymyksin nyt kaapista. Heidän tukemisekseen tarvitsemme ammattilaisille viisasta ja sensitiivistä työotetta ja taitoja kohdata monimuotoisten perheiden todellisuutta.” 


Katso Presidentti Tarja Halosen videotervehdys Ammatillisia kohtaamisia sateenkaaren sävyissä -seminaarissa 3.3.2017:

 
 
Parisuhdekeskus Katajan Sateenkaariparit -hankkeen yhteistyökumppanit: Sateenkaariperheet ry, Seta ry, Transtukipiste (Setan erillisyksikkö) sekä Setan paikallisjärjestöt: Jyväskylän Seta ry, Lahden Seta ry, Rovaniemen Seta ry, Saimaan Seta ry, Pirkanmaan Seta ry, Helsingin seudun Seta ry ja Mummolaakso ry, Yhteysliike, Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyönkeskus Snellu.

Ammatillisia kohtaamisia sateenkaaren sävyissä  - Sateenkaariparit -päätösseminaari & iltabileet

Järjestää: Parisuhdekeskus Katajan Sateenkaariparit -hanke (RAY 2014-2016)

pe 3.3.2017 Bottan juhlasalissa, Töölönkatu 3

klo 12-16 Ammatillisia kohtamisia sateenkaaren sävyissä -seminaari
klo 16-17.30 Buffet-ruokailu
klo 18-23 Sateenkaarevat bileet 


Hinnat:

Lippu seminaariin 10 € (sis. ohjelman ja kahvitarjoilun) >> OSTA LIPPU

Lippu buffet-ruokailuun 25 € >> OSTA LIPPU

Lippu iltabileisiin 10 € (sis. narikan, ohjelman ja kakkukahvit) >> OSTA LIPPU

Koko päivä 35  (sis. seminaari, buffet ja iltajuhla) >> OSTA LIPPU


Ammatillisia kohtaamisia sateenkaaren sävyissä -seminaari klo 12-16:

 • klo 12.10 Avajaissanat, Liisa Tuovinen, rovasti, Parisuhdekeskus Katajan perustajajäsen, yhdenvertaisen parisuhdetyön pioneeri.

 • klo 12.30 Sateenkaariparit -hankkeessa opittua Terhi Väisänen, perheterapeutti ja parisuhdekouluttaja, Parisuhdekeskus Kataja

  Mitä Sateenkaariparit -hankkeessa on tehty, sekä millaisia tuloksia ja vaikutuksia toiminnalla on saatu aikaan, ja millaista tukea sateenkaaripareille on hankkeen päätyttyä.

 • klo 13.00 – 14.30 Mitä on sateenkaaren alla

  • Oma sukupuoli ja suuntautuminen voimavaraksi Transtukipisteen johtava sosiaalityöntekijä ja perheterapeutti Maarit Huuska.

   Jokaisella on sukupuoli ja suuntautuminen. Mitä oma kasvuhistoria ja itsetuntemus merkitsee asiakaskohtaamisissa? Miten ammattiauttajan työssä oma sisäinen kokemus sukupuolesta ja suuntautumisesta – ehkä moninaisena ja elämän aikana muuttuvana - voi olla voimavara. Olit sitten binaari tai et, hlbtiq tai hetero ja cis.

  • Jännitteinen biseksuaalisuus parisuhdepuheessa Annukka Lahti, väitöskirjatutkija, Jyväskylän yliopisto

   Julkisessa keskustelussa samaa sukupuolta olevien avioliitoista ollut lähes näkymätöntä, että monilla ihmisillä on elämänsä aikana haluja, romanttisia tunteita ja suhteita eri sukupuoliin. Biseksuaalisuuteen liitetään kulttuurisesti oletuksia yliseksuaalisuudesta ja promiskuiteettisuudesta, eikä sitä pidetä yhtä pysyvänä identiteettinä kuin homo- ja heteroseksuaalisuutta. Tarkastelen puheenvuorossani, miten nämä käsitykset vaikuttavat biseksuaalien ja heidän kumppaneidensa suhteissa. Mitä bi-naisten ja kumppaneiden kokemukset opettavat nykyparisuhteissa elämisestä?

  • Älä oleta - kysy mieluummin kokemusasiantuntijana Laura Mäntylä, oppilaitospappi

  • Yhdenvertaisuus Anna Moring, projektipäällikkö, Monimuotoiset perheet

   Miltä yhdenvertaisuus tuntuu? Miten ihminen kohdataan yhdenvertaisesti? Miltä tuntuu, kun yhdenvertaisuus puuttuu? Ihmisellä, jota ei ole koskaan syrjitty, ei usein myöskään ole kokemusta yhdenvertaisuudesta. Oma asema yhdenvertaisena ei yksinkertaisesti ole juolahtanut hänen mieleensä, koska se on niin itsestään selvä. Puheenvuoro herättelee kuulijoita yhdenvertaisuuden kokemukseen ja haastaa pohtimaan omaa ammatillista asemaansa yhdenvertaisuuden kannalta.

 • klo 14.30 – 15.00 kahvitauko

 • klo 15.00 Parintajuinen ammattilainen - miten huomioin parisuhteiden moninaisuutta osana arkipäivän hoitotyötä? Janna Rantala, pari- ja perhepsykoterapeutti.

  Vaikka parisuhde vaikuttaa monin tavoin psyykkiseen ja fyysiseen terveyteemme, se nousee harvoin keskustelun aiheeksi terveydenhuollossa asioidessa. Miten, miksi ja milloin ammattilainen voi ottaa puheeksi parisuhteen? Miten huomioida suhteiden moninaisuus, kuten sateenkaariparit? Ja kuinka korjata tilanne, jos ehti jo mokata ...?

 • klo 16.00 seminaari päättyy


Lisätietoja: Nina Autio, 041 543 8611 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Seminaarin jälkeen Sateenkarevat bileet klo 18 alkaen Bottalla - ilta viihteen, tanssin, musiikin ja hyvän seuran merkeissä.

Tervetuloa mukaan, juhlistetaan yhdessä onnistunutta Sateenkaariparit -hanketta (RAY 2014-2016) ja tasa-arvoisen avioliittolain astumista voimaan!

Ohjelmassa mm.

Minna  Kivelä - näyttelijä, ohjaaja, klovni, juontaja, kätevä emäntä, drag kingi ja burleskitaiteilija aloittaa iltaohjelman katsauksella suhteisiin: "Itteni kanssa en jaksais kyllä seurustella"

Elisa Laiho Acustic Flow - vuonna 2003 perustettu kotimainen nu-soul-trio viihdyttää meitä bileissä akustisella, folkahtavalla soundilla: https://myspace.com/elisalaihoacousticflow

TILAUSVAHVISTUS TOIMII PÄÄSYLIPPUNA.


Järjestää: Yhteistyössä Sateenkaariperheet, SETA ja Parisuhdekeskus Katajan Sateenkaariparit -hanke (RAY 2014-2016)


Hinnat:

Lippu seminaariin 10 € (sis. ohjelman ja kahvitarjoilun) >> OSTA LIPPU

Lippu buffet-ruokailuun 25 € >> OSTA LIPPU

Lippu iltabileisiin 10 € (sis. ohjelman ja kakkukahvit) >> OSTA LIPPU

Koko päivä 35  (sis. seminaari, buffet ja iltabileet) >> OSTA LIPPU


 

Sateenkaariparit_03032017_004.jpg