Ammatillisia kohtaamisia sateenkaaren sävyissä  - Sateenkaariparit -päätösseminaari & iltabileet

Järjestää: Parisuhdekeskus Katajan Sateenkaariparit -hanke (RAY 2014-2016)

pe 3.3.2017 Bottan juhlasalissa, Töölönkatu 3

klo 12-16 Ammatillisia kohtamisia sateenkaaren sävyissä -seminaari
klo 16-17.30 Buffet-ruokailu
klo 18-23 Sateenkaarevat bileet 


Hinnat:

Lippu seminaariin 10 € (sis. ohjelman ja kahvitarjoilun) >> OSTA LIPPU

Lippu buffet-ruokailuun 25 € >> OSTA LIPPU

Lippu iltabileisiin 10 € (sis. narikan, ohjelman ja kakkukahvit) >> OSTA LIPPU

Koko päivä 35  (sis. seminaari, buffet ja iltajuhla) >> OSTA LIPPU


Ammatillisia kohtaamisia sateenkaaren sävyissä -seminaari klo 12-16:

 • klo 12.10 Avajaissanat, Liisa Tuovinen, rovasti, Parisuhdekeskus Katajan perustajajäsen, yhdenvertaisen parisuhdetyön pioneeri.

 • klo 12.30 Sateenkaariparit -hankkeessa opittua Terhi Väisänen, perheterapeutti ja parisuhdekouluttaja, Parisuhdekeskus Kataja

  Mitä Sateenkaariparit -hankkeessa on tehty, sekä millaisia tuloksia ja vaikutuksia toiminnalla on saatu aikaan, ja millaista tukea sateenkaaripareille on hankkeen päätyttyä.

 • klo 13.00 – 14.30 Mitä on sateenkaaren alla

  • Oma sukupuoli ja suuntautuminen voimavaraksi Transtukipisteen johtava sosiaalityöntekijä ja perheterapeutti Maarit Huuska.

   Jokaisella on sukupuoli ja suuntautuminen. Mitä oma kasvuhistoria ja itsetuntemus merkitsee asiakaskohtaamisissa? Miten ammattiauttajan työssä oma sisäinen kokemus sukupuolesta ja suuntautumisesta – ehkä moninaisena ja elämän aikana muuttuvana - voi olla voimavara. Olit sitten binaari tai et, hlbtiq tai hetero ja cis.

  • Jännitteinen biseksuaalisuus parisuhdepuheessa Annukka Lahti, väitöskirjatutkija, Jyväskylän yliopisto

   Julkisessa keskustelussa samaa sukupuolta olevien avioliitoista ollut lähes näkymätöntä, että monilla ihmisillä on elämänsä aikana haluja, romanttisia tunteita ja suhteita eri sukupuoliin. Biseksuaalisuuteen liitetään kulttuurisesti oletuksia yliseksuaalisuudesta ja promiskuiteettisuudesta, eikä sitä pidetä yhtä pysyvänä identiteettinä kuin homo- ja heteroseksuaalisuutta. Tarkastelen puheenvuorossani, miten nämä käsitykset vaikuttavat biseksuaalien ja heidän kumppaneidensa suhteissa. Mitä bi-naisten ja kumppaneiden kokemukset opettavat nykyparisuhteissa elämisestä?

  • Älä oleta - kysy mieluummin kokemusasiantuntijana Laura Mäntylä, oppilaitospappi

  • Yhdenvertaisuus Anna Moring, projektipäällikkö, Monimuotoiset perheet

   Miltä yhdenvertaisuus tuntuu? Miten ihminen kohdataan yhdenvertaisesti? Miltä tuntuu, kun yhdenvertaisuus puuttuu? Ihmisellä, jota ei ole koskaan syrjitty, ei usein myöskään ole kokemusta yhdenvertaisuudesta. Oma asema yhdenvertaisena ei yksinkertaisesti ole juolahtanut hänen mieleensä, koska se on niin itsestään selvä. Puheenvuoro herättelee kuulijoita yhdenvertaisuuden kokemukseen ja haastaa pohtimaan omaa ammatillista asemaansa yhdenvertaisuuden kannalta.

 • klo 14.30 – 15.00 kahvitauko

 • klo 15.00 Parintajuinen ammattilainen - miten huomioin parisuhteiden moninaisuutta osana arkipäivän hoitotyötä? Janna Rantala, pari- ja perhepsykoterapeutti.

  Vaikka parisuhde vaikuttaa monin tavoin psyykkiseen ja fyysiseen terveyteemme, se nousee harvoin keskustelun aiheeksi terveydenhuollossa asioidessa. Miten, miksi ja milloin ammattilainen voi ottaa puheeksi parisuhteen? Miten huomioida suhteiden moninaisuus, kuten sateenkaariparit? Ja kuinka korjata tilanne, jos ehti jo mokata ...?

 • klo 16.00 seminaari päättyy


Lisätietoja: Nina Autio, 041 543 8611 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Seminaarin jälkeen Sateenkarevat bileet klo 18 alkaen Bottalla - ilta viihteen, tanssin, musiikin ja hyvän seuran merkeissä.

Tervetuloa mukaan, juhlistetaan yhdessä onnistunutta Sateenkaariparit -hanketta (RAY 2014-2016) ja tasa-arvoisen avioliittolain astumista voimaan!

Ohjelmassa mm.

Minna  Kivelä - näyttelijä, ohjaaja, klovni, juontaja, kätevä emäntä, drag kingi ja burleskitaiteilija aloittaa iltaohjelman katsauksella suhteisiin: "Itteni kanssa en jaksais kyllä seurustella"

Elisa Laiho Acustic Flow - vuonna 2003 perustettu kotimainen nu-soul-trio viihdyttää meitä bileissä akustisella, folkahtavalla soundilla: https://myspace.com/elisalaihoacousticflow

TILAUSVAHVISTUS TOIMII PÄÄSYLIPPUNA.


Järjestää: Yhteistyössä Sateenkaariperheet, SETA ja Parisuhdekeskus Katajan Sateenkaariparit -hanke (RAY 2014-2016)


Hinnat:

Lippu seminaariin 10 € (sis. ohjelman ja kahvitarjoilun) >> OSTA LIPPU

Lippu buffet-ruokailuun 25 € >> OSTA LIPPU

Lippu iltabileisiin 10 € (sis. ohjelman ja kakkukahvit) >> OSTA LIPPU

Koko päivä 35  (sis. seminaari, buffet ja iltabileet) >> OSTA LIPPU


 

Sateenkaariparit_03032017_004.jpg