Teistä kahdestako parisuhderyhminen vertaisohjaajia?

Rikasta minua -ryhmien vertaisohjaajaksi voi ryhtyä Rikasta minua -kurssille ja jollekin muulle parisuhdekurssille osallistunut pariskunta. Vertaisohjaajapari ei ole täydellisen parisuhteen mallipari vaan pikemminkin esimerkki siitä, että ihmissuhteisiin liittyvät kivut ja kamppailut ovat osa elämää, mutta niistä voidaan ottaa opiksi.  Ihmisellä on mahdollisuus valita. Ja se koskee myös onnellista parisuhdetta. 

Vuorovaikutustaidot parisuhteessa- kurssia toteutetaan sekä ammattisesti ohjattuna kurssina että vertaisohjaajien ohjaamana. Kurssin ohjaajilta edellytetään laajempaa osaamista ja kokemusta kuin Rikasta minua -kurssin ohjaajilta. Usein kannattaa toimia jonkun aikaa Rikasta minua -kurssin ohjaajana ennen kuin osallistuu Vuorovaikutustaidot  parisuhteessa -kurssin ohjaajakoulutukseen. 

Mitä vertaisohjaajuus voi tarjota teille?

  • Yhteiseen harrastuksen.
  • Kurssin ohjaaminen vertaisena tarjoaa tilaisuuden pysähtyä säännöllisesti oman parisuhteeen ajankohtaisten asioiden äärelle. 
  • Viikonloppu vertaisohjaajana poikkeaa niin paljon useimpien arjen rutiineista, että se antaa virtaa myös arkeen.
  • Ihmissuhdeasioiden miettiminen on aina myös oman itsensä tutkimista ja siitä seuraa henkistä kasvua.
  • Vaikka kurssin ohjaaminen onkin antoisaa, on kyseessä myös omasta vapaa-ajasta luopuminen toisten puolesta. Useat onnellisuustutkimukset todistavat, että kokemus siitä, että voi auttaa ja olla hyödyksi lisää kokemuksellista onnellisuutta. 
  • Katajan vapaaehtoiset vertaisohjaajat ovat oma iloinen ryhmänsä, jossa saa uusia ystäviä.