Toimin Kataja-Parisuhdekeskuksessa parisuhdekouluttajana. Koulutan ammattilaisia, ohjaan parisuhderyhmiä, koulutan vertaisohjaajia, luennoin ja kirjoitan. Opiskelenkin aina ajoittain. Valmiista ei ole tällä alalla pelkoa. Mitä enemmän opin, sitä vähemmän ymmärrän tietäväni.  

Olen yli 50v. yhden miehen vaimo, neljän lapsen äiti, kolmen lapsen mummu ja kahden lapsen famo. Kaikkea on riittävästi. 

Kirjoitan työstäni ja ajatuksistani aina kun työni sallii ja ajatukseni kulkevat. 

Elämä ja kasvu on jatkuvaa liikettä. Eilisen asiat ja ajatukset ovat eilisiä. 


Olen Sami. Naimisissa, yhden lapsen isä.  Kohta nelikymppinen parisuhteilun ammattilainen.

Tai lasken itseni sellaiseksi, sillä olen parisuhteillut 17-vuotiaasta lähtien.

Siinä on kumppanin nimi jonkun kerran vaihtunut ja onpa välissä ollut muutama tuskainen sinkkuviikkokin, mutta niistä olen selvinnyt syömällä suklaata ja kuuntelemalla Jamppa Tuomisen surumielisiä balladeja c-kasetilta.

Koska olen kerännyt itseeni parisuhdeikärenkaita, niin ajattelin jakaa niitä ihmeteltäväksenne.

Ihmettelemistä parisuhteista riittääkin. Parisuhteet kun tuppaavat olemaan dragikoomisia retkiä ihmismielen ihanimpiin ja kamalimpiin onkaloihin.

Kirjoitan parisuhteesta sellaisena kuin se on. Ei sisällä kultareunuksia eikä liiku saippuakuplan sisällä.

Parisuhde on kuin maanantaiaamu, johon on kellon soidessa herättävä.

Väsyttää ja ei aina jaksaisi, mutta ylös päästyään yksi elämän ihanimmista aamuista.

Joten kiinnittäkää turvavyönne, katsokaa ulos ikkunasta ja nauttikaa matkasta.

Olen parisuhdekoneen kapteeni Sami ja toivotan rakkauden täyteistä elämää.


Olen Katajan toiminnanjohtaja, parisuhdekouluttaja, pappi, psykoterapeutti, Juhan puoliso ja kahden aikuisen nuoren äiti.

Kirjoitan silloin tällöin kokemuksiani ja ajatuksiani yli 30 vuoden työkokemuksesta perheiden ja parien rinnalla.

Olen työskennellyt eri puolilla Suomea niin opettajana, seurakuntapappina, työpaikkatyössä, kriisityöntekijänä kuin nyt järjestökentällä.

Uskon ennaltaehkäisevään työhön, vertaisuuden rohkaisevaan vaikutukseen ja huomiseen.

Itselläni on elämänkokemusta perheen raskaista hetkistä, surusta ja sairaudesta, siksi kirjoitan voimavaroista, toivosta ja tulevaisuuden uskosta. Niihin luotan!


Olen tukevasti keski-ikäinen, päätoiminen satakuntalainen ja osa-aikainen keskiuusmaalainen psykoterapeutti ja työnohjaaja. Takana on reilut 30 v. työtä yksilöiden, parien, perheitten ja moninaisten ryhmien parissa, eri seurakuntien palveluksessa. Ihmisen henkisen hyvinvoinnin lisäksi olen viehättynyt hiljaisuudesta ja sen voimaannuttavasta vaikutuksesta. Jälkimmäistä voin vaalia harrastustyön puitteissa Saaren retriittikodin isäntänä.


Olen 35-vuotias kahden pienen lapsen äiti ydinmaaseudulta. Olen sekaantunut parisuhde- ja perhetyöhön maksullisesti ja vapaaehtoisesti, monella eri sektorilla. Katajassa olen kouluttautunut solmuneuvojaksi. Oma perhe-elämäni on vähintäänkin haasteellisesti rakentunut. Seuraavaksi on aika kääriä hihat tosissaan omassa kodissa. Työn alla hyvä parisuhde. Pitäkää peukkuja. Kirjoitan nimimerkillä, sillä haluan tilittää tarpeen mukaan arkaluontoisista asioista.


Olen Lohjalla asuva, neljääkymppiä hitaasti mutta varmasti lähestyvä neljän lapsen äiti. Parisuhde on jo ylittänyt täysi-ikäisyyden rajapyykin vaikkakin käytännön elämässä voisi kuvitella, että edelleen eletään uhmaikää. Päivittäisiä pähkinöitä purtaviksi syntyy luontaisesti nelilapsisen perheen touhuista ja kokonaisuuksien hallinnasta.

Arvostan ihmisissä ainutlaatuisuutta, aitoutta ja avoimuutta. Harrastan kirjoittamista, lukemista ja lievästä velvollisuudentunteesta myös jonkun verran liikuntaa. Lataan omia akkujani hiljaisuudessa ja perustan elämäni vahvalle kristilliselle pohjalle.


Olen psykologi, joka haluaa tukea ihmisiä kasvamaan ja kehittymään. Pyrin asiakaslähtöiseen ja humaaniin työskentelyyn sekä yksilöiden, parien ja ryhmien kanssa. Olen toiminut psykologina 35 vuotta sekä julkisella sektorilla että yrittäjänä. Toin Suomeen Fisherin jälleenrakennus- eli eroseminaarin vuonna 1992. Olen sen jälkeen kehittänyt ko. menetelmää edelleen ja sen lisäksi menetelmiä parisuhteen kehittämiseen ja ihmisen kasvuun ja kehitykseen. Minulla on vastaanotto Helsingissä ja Jyväskylässä. Käytännön psykologisen työn lisäksi kirjoitan kirjoja parisuhdeasioista.


Olen viisikymppinen ihmissuhdealan yrittäjä. Koulutan, työnohjaajan ja teen konsultaatioalan töitä erilaisissa työyhteisöissä ja organisaatioissa. Intohimoni ovat aina olleet ihmiset, elämän kiemurat ja erilaiset kohtaamiset. Muistan jo nuorena nauttineeni ihmisten tarkkailusta ja ihmettelystä. Vuosien varrella se on muodostunut sekä iloksi ja hyödyksi että jossain määrin rasitteeksikin. Vastapainoksi ihmisintensiiviselle työlleni tarvitsen hyviä keskusteluja ja rauhallista oleskelua omien ihmisteni ja itseni kanssa.

Olen ollut reilut 30 vuotta naimisissa saman miehen kanssa. Olemme yhdessä kasvaneet monenlaisten vaiheiden jälkeen tähän hetkeen, joka on hyvä ja toimiva. Meillä on viisi lasta ja aivan kohta neljä lastenlasta. Elämä on ollut ja on yhä aika täyttä.

Teksteissäni kerron ajatuksiani ja havaintojani parisuhteeseen liittyen. Pohdin, pureskelen ja kyseenalaistan. Ihmettelen ja hämmästelen. Joskus saatan runoillakin, jos siltä tuntuu. Ja mielelläni kuulen teidänkin ajatuksianne. 

http://sannamakipaa.fi/


Olen Katajan perustajajäsen ja toimin tällä hetkellä Katajan hallituksen puheenjohtajana. Koko työurani olen tehnyt ennaltaehkäisevän ja vahvistavan parisuhdetyön parissa, kehittäen kursseja, luentoja ja koulutuksia vuorovaikutuksesta ja parisuhteen hyvinvoinnista eri kohderyhmille. Mieheni Pentin kanssa ohjaamme vielä näin eläkevuosinakin parisuhdeviikonlopppuja ja luennoimme teemasta.


Olen sukupuolen ja seksuaalisuuden kysymyksille antautunut seksologin alku, kiinnostuksen kohteena aina yhtä arvoituksellinen parisuhde.

Pikkukeskosen äiti, ärsyttävä feministi, ihan kiva vaimo ja paljon muuta.


Olen Jevgeni Särki ja toimin rohkeuskouluttajana sekä tunne-elämän valmentajana. Autan ihmisiä oppimaan rohkeustaitoja, löytämään lisää itsevarmuutta sekä tulemaan paremmin toimeen tunteidensa kanssa.

Ihmiselämän suurin, vaikein ja ihanin haaste on tietysti parisuhteet. Olen tutkiskellut erityisesti rohkeutta parisuhteiden kontekstissa: asioita kuten rohkeaa kommunikointia, omana itsenään olemista, rajojen asettamista, luottamista. Rohkeuden kanssa elämä on helpompaa ja parisuhteet parempia. Siihen kuitenkin pätee tuttu sanonta: Rohkeus on loistava renki, mutta huono isäntä. On hyvä tietää, mitä tekee.

Uskon itsensä kehittämiseen ja jatkuvaan oppimiseen. Mitä enemmän osaa ja tietää, mitä kokeneempi ja monipuolisempi on, sitä helpommaksi ja miellyttävämmäksi elämä käy. Haluan olla osaltani auttamassa ihmisiä eteenpäin omasa elämässään.

Kirjoitan suoraan, aidosti ja henkilökohtaisesti. Tarinat ovat parhaimpia silloin, kun ne tulevat todellisten ihmisten suusta, aitoina eikä liian hiottuina.

Tule mukaan ja katsotaan mitä yhdessä löydämme!

Tutustu Elä paremmin blogiini ja kirjaani Eroon ujoudesta.


Olen elämästä innostunut ja ihmisistä kiinnostunut helsinkiläinen eroasiantuntija ja kouluttaja. Eroseminaareissani ja yksityisvastaanotollani valmennan ihmisiä, jotka haluavat pohtia parisuhdettaan tai ovat päätyneet jo eroon. Pienperheyhdistyksessä vastaan mieskaveritoiminnasta ja kehitän eropalveluja. Jäin 29-vuotiaana kahden pienen lapsen lähivanhemmaksi erottuamme viisivuotisesta avioliitostamme. Avioero oli alku uudenlaiselle itsetuntemukselle ja samalla elämänuralle.

Eroseminaarivetäjäkoulutuksen hankin vuonna 2003 psykologi Kari Kiianmaan koulutuksessa. Täydennän opintojani Logoterapiainstituutinkoulutuksessa. Logoterapia on myös asiakastyöni viitekehyksenä.

Olen vetänyt eroseminaareja ja työskennellyt eronneiden kanssa nyt neljäntoista vuoden ajan. Vertaistuen ja muiden vahvistavien menetelmien kehittämisestä ja ohjaamisesta minulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus. Olen työskennellyt mm. vakavasti sairaiden lasten ja heidän perheidensä kanssa toimimalla sopeutumisvalmennuskurssien johtajana ja luennoitsijana sekä kehittänyt vertaistukitoimintaa sydän-, näkövammais- ja perhejärjestöissä.

Kirjoituksissani käsittelen parisuhteen vuorovaikutusta, tunnekäsittelyä ja ihmisen suhdetta omaan itseensä. Kun on onnellinen itsessään, jokainen ihmissuhteemme vain rikastaa meitä entisestään. Itsetuntemusta voi kehittää ja itsetunto on uusiutuva luonnonvara. Rakkautta voi kokea yhdessä, mutta myös yksin.

Lue lisää:

http://www.uudenelamanvarit.fi/

http://suhteellistajasuhteetonta.blogspot.fi/