Neljäkymmentä vuotta sitten homomiehiä haastatellut Valdemar Melanko kohtasi monenlaista yksinäisyyttä. Kevytmielisimmät etsivät pisuaareista vain seikkailua, mutta ikämiesten yksinäisyyttä Melanko kuvaa suorastaa sietämättömäksi. (Iltalehti 26.6.2012.)

Mikä tilanne on tänään? Vanhusten yksinäisyydestä on keskusteltu paljon viime vuosina, mutta onko samalla pohdittu sitä, millä eri tavoin moninaisen joukon ikäihmiset muodostavat? Onko ryhmiä, joiden tarpeita ei huomioida ja jotka jäävät näkymättömiin?

Lue lisää: Yhdenvertainen vanhuus -projekti, Seta ry / Ihmisten moninaiset lähi- ja perhesuhteet ja...

-Vanhoilla pareilla on hirmuinen määrä inhimillistä pääomaa, jota voi rikastaa. Näin sanoo eläkkeellä oleva perhe- ja pariterapeutti Matti J. Kuronen.

-Matkan varrella suhteeseen on kertynyt törkyä, joka rikastamalla saadaan pois. Tuotetaan prosessi ja poistetaan pinnalle jäänyt kuona. Parisuhdekurssi on se prosessi, jatkaa Matti J Kuronen.

Hän on Ryppyjä ja rakkautta -parisuhdeprojektin asiantuntijaryhmän jäsen. Asiantuntijoiksi projektiin on pyydetty perhe- ja pariterapian kokeneita osaajia.

Lue lisää: Hyvä parisuhde on pitkä ja hidas keskustelu, jonka kumpikin tietää joskus päättyvän kesken lauseen